Koja je funkcija malog okruglog ogledala na bočnom retrovizoru?

Pratite mrtve uglove izvan vozila

Izvan karoserije automobila postoji vizuelna mrtva tačka koja se ne može videti retrovizorom, jer je površina ogledala malog okruglog retrovizora konveksna, a vidni domet je naravno širi nego kod ravnog retrovizora, tako da ovaj deo problem mrtvog ugla je riješen.

zadnji retrovizor-1

Vidljivi zadnji točkovi za sprečavanje trljanja guma

Mali okrugli retrovizor se može rotirati lepljenjem za retrovizor.Podesite ga na ugao gde se vide zadnji točkovi, i primetićete da ima puno saobraćaja kada prelazite uske puteve ili parkirate pored puta (posebno sa strane).pomoć.

zadnji retrovizor-2

Ono na šta treba obratiti posebnu pažnju je da će malo okruglo ogledalo pomoći vozaču u vizuelnom prosuđivanju, ali će takođe proizvesti vizuelne iluzije!Kao što je već spomenuto, budući da je mali okrugli retrovizor konveksan, slika koja se vidi kroz njega je izobličena i udaljenost je izobličena, a malo okruglo ogledalo pričvršćeno za ugao retrovizora manje-više će uticati na vid vozača.

https://www.minpn.com/factory-high-performance-microwave-sensor-24ghz-automotive-blind-spot-monitoring-system-blind-spot-detection-system-product/


Vrijeme objave: 18.11.2022

Pošaljite nam svoju poruku:

Napišite svoju poruku ovdje i pošaljite nam je